GETTING MY εναλλακτικες θεραπειες TO WORK

Getting My εναλλακτικες θεραπειες To Work

Getting My εναλλακτικες θεραπειες To Work

Blog Article

Μελάσα: Πώς τρώγεται, πώς επιδρά στον αιματοκρίτη και ποιες είναι οι παρενέργειές της

Η επικοινωνία με τον θεραπευτή και η σχέση εμπιστοσύνης είναι σημαντική. Πολλές φορές έχω δει ασθενείς οι όποιοι έρχονται φοβισμένοι και όταν πάω να τους αγγίξω ή να κάνω κάποια κινητοποίηση στο σώμα τους λένε «μην με πονέσετε», γι’ αυτό και φροντίζω να προετοιμάζω τον ασθενή για τη θεραπεία.”

“Από την εμπειρία μου στο εξωτερικό, αυτά είναι προβλήματα που αποφεύγονται με τη χρήση πρωτοκόλλων εξετάσεων, τα οποία αναγκάζουν τους θεραπευτές να κάνουν συγκεκριμένα τεστ που υποδεικνύονται ανάλογα την συμπτωματολογία του ασθενούς. Στην Ελλάδα κάποιες φορές αναλαμβάνει η εμπειρία, πράγμα επικίνδυνο και για τον ασθενή που μπορεί να πάρει λάθος διάγνωση αλλά και για τον οποιοδήποτε γιατρό, φυσιοθεραπευτή, οστεοπαθητικό, ο όποιος είναι πιθανόν ότι δεν θα μπορέσει να εντοπίσει την πιο σπάνια παθολογία που μπορεί να του χτυπήσει την πόρτα.

Και φυσικά, όσα αναφέραμε στην δεύτερη παράγραφο μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, μιας και το κράτος μας φημίζεται για την φολορογική και here νομοθετική του αστάθεια!

Μία τέτοια θεραπευτική προσέγγιση, ενώ λειτουργεί εξαιρετικά όταν παρέχεται στα πλαίσια πρόληψης ή ευζωίας και, κυρίως, στην οξεία φάση των συμπτωμάτων, έχει περιορισμένη χρονικά αποτελεσματικότητα αν δεν συνδυαστεί με ενεργητική θεραπεία, δηλαδή με κίνηση.

Σύμφωνα με τα τον Ιπποκράτη, στο σύγγραμμά του 'Περί Άρθρων', πρέπει να αναζητούμε τη βασική αιτία μιας ασθένειας πρώτα στη σπονδυλική στήλη.

Σε τι ηλικία μπορεί να κάνει κανείς οστεοπαθητική; Δέχεστε και παιδιά;

Και σε καμία περιπτωση δεν είναι τεχνική μάλαξης ή μασάζ.

ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες

Ελευθερία Μαντζώρου, καθηγήτρια μάλαξης και φυτοθεραπείας

λ.π. ), ενώ μπορεί να βοηθήσει και τις έγκυες ή τις λεχώνες που αντιμετωπίζουν πόνους λόγω των αλλαγών στο σώμα τους, αλλά και μωρά –ακόμα και νεογέννητα- που αντιμετωπίζουν προβλήματα θηλασμού, ύπνου, κολικών. Επιπλέον, η οστεοπαθητική μπορεί να δώσει διέξοδο σε προβλήματα που μπορεί να προκληθούν λόγω άγχους (π.χ. πόνοι στον αυχένα, στη γνάθο και μουδιάσματα στα άκρα.

Σήμερα ολοένα η βοτανολογία ανακτά το χαμένο έδαφος της έναντι της δυτικής ιατρικής για το απλούστατο λόγο της έλλειψης κατά μεγάλο ποσοστό των μεγάλων επιπλοκών του οργανισμού.

Αφισάκι της Ελευθερίας Μαντζώρου για το ισχιακό νεύρο.

Οι ομοιοπαθητικοί επικεντρώνονται στον ίδιο τον ασθενή και όχι μόνο στην ασθένεια.

Report this page